Hemels inzicht 47: over online leren

Om te beginnen hopen we dat alles goed gaat met jou en de jouwen! En dat je intussen een manier hebt gevonden om het een beetje gezellig te maken in je kot. Want het zullen nog uitdagende weken worden, maar hé, de zon schijnt! Trakteer jezelf dus regelmatig op vijf minuutjes met je snoet in de zon dat helpt sowieso!

Waar we je misschien nog mee kunnen helpen zijn een aantal leuke tips om in deze vreemde tijden iets bij te leren: zowel voor jezelf als voor kinders die misschien mee in je kot zitten. ;-)

  1. ONLINE TUTOTIALS

    Echt, je kan het zo gek niet bedenken of er bestaan online tutorials voor. Waarschijnlijk ook voor een toekomstdroom voor jouw business. Dus als het even stiller is met het maken van offertes of het zoeken naar nieuwe klanten: verdiep jezelf dan in wat online tutorials om je zaak beter door de crisis te loodsen. Google eens niet voor de honderdste keer het verloop van de corona-curves, maar zoek een tutorial voor het maken van online cursussen, ontdek hoe je de SEO van je website kan verbeteren, ontrafel de geheimen van Google Analytics, leer hoe je Pinterest kan inzetten als verkoopkanaal of experimenteer met Facebook advertising (volg dan aub wel niet alleen de tutorials van Facebook zelf, die willen natuurlijk dat je vooral veel geld uitgeeft ;-)).

  2. ONLINE CURSUS

    Meer tijd? Dan kan je ook voor een echte online cursus kiezen. Geen idee hoe het bij jullie zit, maar op onze Facebookfeed struikelen de kortingen over elkaar heen. Als dat bij jou niet zo is, zet dan eerst eens een uurtje in op het liken en volgen van pagina’s op Facebook die mogelijk interessant zijn voor je business. ;-) Je kan vandaag met relatief kleine investeringen, veel kennis opbouwen. Kies zorgvuldig, er zit wel wat kaf tussen het koren, zeker in deze vreemde tijden. Denk trouwens eens out-of-the-box en grasduin eens tussen de gratis online cursussen van de VDAB, leef je creatief uit met het gloednieuwe aanbod van Wisper, leer alles over Instagram van de immer enthousiaste Nies Cools of ga voor iets helemaal anders en maak je hoofd helemaal leeg met een e-boek om de tofste papieren bloemen te maken van Atelier Parati.

  3. LEES EEN BOEK

    Een leuke afwisseling tov. al die online meetings voor een computerscherm: lees nog eens een boek. En ook hier kan je jezelf echt laten verrassen door een super interssant aanbod in non-fictie dat absoluut niet saai hoeft te zijn. Kies titels over de laatste trends in jouw vakdomein of lees eens iets helemaal anders. Zelfs fictie kan echt helpen om je gedachten te verzetten en ruimte te maken in je hoofd voor oplossingen en nieuwe creatieve ideeën. Als je nood hebt aan wat positief nieuws over ‘de mensheid’, kunnen we ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman aanraden. Het meest aangrijpende non-fictie boek dat hier de afgelopen maanden werd gelezen is ‘Een klein leven’ van Hanya Yanagihara.

  4. PODCASTS

    Als je na een hele dag kids & werk alleen nog maar energie hebt om te luisteren, kies dan resoluut voor podcasts. Er zijn er massa’s en er zitten pareltjes tussen. Wij zijn fan van de afleveringen van ‘De universiteit van Vlaanderen’ (wedden dat je tegen het einde van de quarantaine echt overal over kan meepraten? ;-)) Maar we hadden het ook eerder al over de podcast van de 50 koffies en een dagelijkse portie Ted Talk is ook goed tegen de eentonigheid van ‘je eigen kot’. Voor kinderen kijken wij al uit naar de tweede aflevering van Wetenschapje, een nieuw initiatief van Het Geluidshuis.

  5. COMPUTERSKILLS VOOR KIDS

    In deze vreemde tijden kan je soms met grote ogen kijken naar de behendigheid van kleuters met schermen en telefoons. Of het gemak waarmee kids van de lagere school plots kunnen videochatten en skypen. Pubers hebben wij hier (nog) niet in huis, maar daar is het wellicht nog opvallender. Je kan ook samen met je kinderen nieuwe dingen ontdekken en daar zelf ontzettend veel van leren, al is het maar (nog meer) beseffen hoe vanzelfsprekend ‘digitaal’ is geworden. Google heeft bijvoorbeeld een aantal dieren in 3D gemaakt die je zomaar in je woonkamer of tuin kan projecteren, echt cool! Je moet gewoon in de zoekbalk van Goolge een dier (bruine beer, egel, witte haai, paard,…) ingeven en meestal is het derde zoekresultaat het 3D-beeld. Of wat denk je van een leuke app om met Lego-verslaafde kinderen StopMotion filmpjes te maken? Zoek in je app store even ‘Stop Motion Studio’ en je kan meteen aan de slag. Heel wat pretparken bieden vandaag ook online bezoekjes aan. Leuk om te doen en leerrijk om met een marketingblik te checken wat ze precies in de kijker zetten!

En zo zijn er nog ontelbaar veel voorbeelden te bedenken. Om maar te zeggen, het is soms een uitdaging die quarantaine in tijden van corona, maar saai hoeft het alvast niet te zijn. En zorg er zeker ook voor dat het geen verloren tijd is: niet voor jou, niet voor je business en niet voor je gezin. Er valt zoveel te leren en te beleven dat gewoon bereikbaar is via de WIFI, breng gewoon de wereld naar je kot!

Hou jullie goed en zorg voor jezelf!

Wees gegroet,

Liesbeth & Liesbeth

Dat online leren over octopussen via Google 3D was hier nog niet voor iedereen een succes. ;-)

Dat online leren over octopussen via Google 3D was hier nog niet voor iedereen een succes. ;-)