Ondernemende mama les 11: planning is alles. ;)

Geen idee of jij het al had opgemerkt, maar 't is al een hele week juli. 
En dat betekent niet alleen dat het hoogzomer is - dat had je dankzij de temperaturen wellicht al gemerkt :) - maar ook dat dit mooie jaar 2018 al over de helft is.  

Laat ons dus dat lijstje met plannen en ambities van 1 januari maar van onder het stof halen en checken waar we staan.
Probleem is dan vaak dat je twee dingen vaststelt: 

* ik had alles mooi in m'n hoofd opgeslagen en dat leek voldoende, dus euheum, er is helemaal geen lijstje om te checken. 
* veel van de serieuze, professionele en praktische dingen zijn wel aan 't lukken en zitten op schema, maar hé gingen we dit jaar ook niet veel meer tijd maken voor de leuke dingen, voor inspirerende uitstapjes en voor elkaar? 

En dus, het lijkt het ideale moment om de komende weken echt te starten met dat mooie, maar blanco bullet journal dat hier al weken in huis ronddwaalt van de ene tafel naar het andere bureau. Volgens de kenners is een bullet journal (dat mag je letterlijk nemen, 't is een heel boek met witte pagina's met alleen een patroon van kleine stipjes) een dagboek, agenda en to do-lijst in één. Klinkt als iets dat we wel kunnen gebruiken. En in de laatste Flow zat een heus oefenschriftje speciaal voor de niet-durvers, de angsthazen-voor-blanco-pagina's. Net op tijd!   

Dus vooruit met de geit. 
We houden jullie op de hoogte. 

Trouwens, als je louter voor 't werk nog op zoek bent naar dé ultieme planningstool, dan kunnen we je trello met een gerust hart aanbevelen. Dat is een geweldig ding. En digitaal, dus geen schrik voor lege pagina's daar! :) 

Wees gegroet! 

bullet journal blog.jpg