ondernemende mama les 12: vakantie!

Het was even stil hier. 
Excuses. 
Ondanks veel goede voornemens en een computer mee in de koffer, is het er niet van gekomen om te bloggen op reis (allé de schrijvende helft van de studio had al vakantie, de illustrerende helft was trouw op post, zij mag nog uitkijken naar een beetje rust. :)) 

En dat het leuk geweest is. 
Frankrijk heeft nog maar eens bewezen dat het veel geheimen in petto heeft en dat je niet al te ver hoeft te rijden om prachtige dingen te ontdekken. De inspirerende plekken van Monet, Da Vinci en Van Gogh, een paar kastelen aan de Loire, zwemmen in riviertjes, de Eiffeltoren beklimmen, verdwalen in de tuinen van Versailles, de liefste vrienden om een roséke mee te delen, boomhutten bouwen en decoreren,... Kortom onze vakanties zijn een beetje zoals in 't jaar: gulzig, druk, véél op de planning, maar o zo plezant. 

Maar weet je wat ons wel opviel? 
Dat er op veel van die locaties eigenlijk weinig echt leuke publieksbegeleiding is voor kleine kinderen. Uiteraard is er een taalbarrière, maar hé, daar zijn de ouders voor. In Versailles hebben ze een spel uitgewerkt in een app. Fijn, maar veel te ingewikkeld én ik laat niet graag een 7-jarige en 4-jarige met mijn telefoon in de hand naar een fontein hollen (over die 2-jarige zwijg ik dan gemakshalve nog even). Maar op heel wat andere locaties of in kastelen die tot de verbeelding van kleine ridderharten spreken zou het toch fijn zijn om een route op maat van die kleine prinsen en prinsesjes uit te werken? 

Als Studio Maria is dat iets dat wij trouwens kei graag doen.
Het bedenken, uitwerken en maken van wat we zelf graag zouden hebben of doen met ons gezin. Vanaf september werken we aan een super fijn beleefboek voor een kindvriendelijk domein in 't Antwerpse - ze vieren daar trouwens dit weekend weeral groot feest, voilà dan weet je meteen dat we De Schorre bedoelen. Zalig! We houden je op de hoogte! ;) 

En misschien is dat wel de echte les 12: soms is het een kwestie van de inspiratie en de ideeën gewoon op te merken, zelfs tijdens een ontspannende vakantie kan je best veel producten en concepten verzinnen waar je de rest van het jaar nog veel mee kan doen. 't Is wel een kwestie van het te onthouden, ook na dat tweede glas rosé. :)
Maar hé, daar is die trello voor hé, daar hadden we het al over. Bestaat ook als app. 
Gratis. Downloaden maar. Je zal er blij mee zijn. 

Warme groeten, 

L&L   

kasteel Amboise