Ondernemende mama les 4: het gaat beter als het klikt. Bis

In onze vorige blogpost ging het over het fijne gevoel als het echt "klikt" met een klant. Als we mee mogen schrijven aan een verhaal dat ons persoonlijk ligt, als we voelen dat we voor fijne mensen het verschil kunnen maken. Dat maakt ons blij. Dat geeft ons energie. 

Maar Studio Maria gaat ook over een andere "klik". Een fundamentele. De klik tussen de twee Liesbeth'en bedoelen we dan. Het toeval schenkt je soms mensen en ontmoetingen waarvan later pas blijkt dat ze je leven zullen veranderen. En daar ben je dan maar best dankbaar voor. 

Daar stonden we dan. In 't zelfde kleedje (de rode en de blauwe variant) met dezelfde krullen en dezelfde naam. Pas later bleek dat we ook voor een deel dezelfde dromen delen. En ook éénzelfde tweede naam. Echt. Maria dus. Vandaar onze Studio. (Studio Liesbeth vonden we een beetje lullig. Toch?). 

En intussen zijn we een paar jaar verder. 
En hebben we ontdekt dat we goed kunnen samenwerken. Dat we elkaar - zeker op creatief vlak - perfect aanvullen en begrijpen. We koesteren onze verschillen. We zijn dankbaar voor onze gelijkgestemde energie. Studio Maria lijkt soms wel een match "made in heaven". 

We kunnen je dat alleen maar toewensen, zo iemand waar het mee klikt.
Want dat is super leuk en dat belooft veel moois voor de toekomst. 

Hoe het ondertussen met de kinderen is? Zeer goed. Danku. 
Iets met waterpistolen en de buurjongens. Een zwembad in de tuin met vriendinnen. En uitgelaten geschater in de zomerzon. We komen er nog op terug. 

Wees gegroet, 

Liesbeth & Liesbeth 

 

Schermafbeelding 2018-05-28 om 21.55.53.png

Ondernemende mama les 3: het gaat beter als het klikt!

Als je één van de Liesbeth'en van Studio Maria al een beetje kent, dan weet je dat wij vrij tot zeer enthousiaste mensen zijn. Wij vinden het zalig om mee te gaan in de plannen van een klant en dan hem of haar te helpen om het allemaal net nog een beetje beter te maken. 

En gaandeweg hebben we geleerd dat dit veel beter gaat - en laat ons eerlijk zijn, dat we het ook veel fijner vinden - al het "klikt". Als we het gevoel hebben dat een product, een branche een verhaal ook echt aansluit bij onze leefwereld. Maar geen nood, die leefwereld van ons is zeer breed. ;) 

We werken bij onze studio dus het liefst voor klanten met een doelgroep die nauw aansluit bij wie we zelf zijn: vrouwen. Jonge gezinnen. De meer "softe" kant zeg maar. Laat ons het zo zeggen: we zouden twee - of drie - keer nadenken als er een high end automerk bij ons zou aankloppen. Dan zouden we nee zeggen. Tenzij het een campagne voor een oranje Maclaren is en er ook maar een kleine kans is dat de middelste zoon daar dan een ritje in mag maken. Dan zouden we misschien toch maar ja zeggen. Maar anders, nee, te ver van ons bed. 

En weet je wat zo tof is? Dat wij al veel geluk hebben gehad en al heel wat klanten hebben mogen helpen waar het enorm mee klikt. En we mogen vaak samenwerken met fantastische mensen. Wij hebben in al die projecten al enorm veel mogen leren. Zoals een tikkeltje meer mindful opvoeden, technieken om onze kinderen al spelend dingen te leren, nieuwe burgerwaarden in 't onderwijs, hoe een personal training werkt, dat thuisverpleging volledig wordt terugbetaald door 't ziekenfonds (écht!), dat duurzaam ook mooi kan zijn en dat we best wat dankbaarder mogen zijn dat onze kindjes er zijn. En dat ze gezond zijn. O ja, en hoe je de perfecte 4/4 cake bakt en dat confituur maken echt een makkie is, dat ook. 

Zalig toch!? 

Als we even enthousiast mogen meewerken aan jouw project, laat iets weten hé! Of als je een ritje in een oranje Maclaren in de aanbieding hebt, dan mag je ook bellen. ;)

Een héél fijn weekend! 

Liesbeth & Liesbeth 

PS: Gewoon omdat het kan, ons geheim van een snelle en super lekkere cake? Die 200gr boter die zet je eerst een minuutje in de microgolfoven. Doe die gesmolten boter dan samen met de 200gr suiker, 200gr bloem en 4 eidooiers in een kom. Vier opgeklopte eiwitten toevoegen en de oven in. Echt, nog geen 10 minuten werk. Beloofd! 

 

leefwereld Studio Maria.jpg

Ondernemende mama les 2: Laat je nooit ontmoedigen!

Lap! 
Hebben we eindelijk een blog en dan vindt de FOD Economie het nodig om exact op dat moment nieuwe regels uit te vaardigen voor social influencers. Voor alle duidelijkheid: Studio Maria is vooralsnog géén social influencer. Verre van. :) Maar 't zou in de toekomst best kunnen dat we op onze eigen blog wel wat willen schrijven over onze eigen producten van onze eigen webshop. En dan zouden we vanaf nu elke post moeten starten met #reclame. Maar een heel klein beetje overdreven, denken wij dan. 

En dat bedachten ze intussen bij de FOD Economie ook, want tegen gisterenavond klonk het al dat de publicatie van de regels "voorbarig" was en dat ze eerst in gesprek zullen gaan met social influencers. Vrij hilarisch, denken wij dan.  
En ook, zolang het nog kan: hier kan je onze shop vinden. :) 

Maar dit is wel een goed voorbeeld van les 2: laat je nooit ontmoedigen

Jij hebt een plan, jij hebt een idee waar je in gelooft, jij ziet het helemaal zitten. 
En dan... 

  • ... begint er een lange zoektocht naar de juiste naam, het passende logo, het beste platform voor je website, de registratie van je merk,... (kunnen we je trouwens allemaal mee helpen! ;)) 
  • ... moet je de keuze maken voor een soort vennootschap en ben je plots de oprichtingsakte aan het nalezen van een BVBA ;).  
  • ... zijn er kapers op de kust die net op 't zelfde moment met hetzelfde product blijken bezig te zijn. Terug naar start! 
  • ... krijg je heel wat goedbedoelde raad van vrienden en familie die je weer helemaal aan 't twijfelen zal brengen. 
  • ... is het weer die dag van 't kwartaal dat er zo'n mail binnenkomt over de BTW-aangifte - écht dat is niet onze sterkste kant, ondanks een geweldige boekhouder - 't ligt echt aan ons.
  • ... denk je dat je nu écht mee bent met al de laatste do's en don'ts op Facebook en wijzigen ze hun algoritme. Again. 

Maar hé, jij kan dat. 
Wij konden het ook en kunnen het nog elke dag. 
Sterker nog, we halen er zoveel voldoening uit (toegegeven soms met een weekje vertraging) en we zijn kweenie hoe dankbaar en blij met onze Studio.

Wees gegroet,

Liesbeth & Liesbeth  

PS: Deze les is vrij overal toepasbaar, ook als je geen ondernemende ambities hebt. Je mag bijvoorbeeld al uitkijken naar onze blogpost over een kiemende avocadopit. Misschien. Ooit. Wie weet. Iemand tips? 

 

Schermafbeelding 2018-05-16 om 11.30.58.png

Ondernemende mama les 1: Ja, je kan altijd werken, maar Hou het leuk!

De twee Liesbeth'en van Studio Maria zijn samen goed voor vijf kinderen. Om meteen alle verwarring te vermijden: we hebben die kinderen niet samen, er zijn wel degelijk nog twee vaders in het spel. Maar daarover later meer (misschien, als ze dat willen). 

Die kinderen zijn nog klein. En toch worden ze snel groot. 
We hebben zowat alles in huis tussen 7 en bijna 2 jaar. 
Lees: peuterpubers, kleuterkuren en één lezend dametje met een eigen willetje. 

En die kinderen dat zijn onze oogappels, onze lieverdjes, onze grootste schatten van de wereld, onze geschenkjes uit de hemel. Maar als we heel eerlijk zijn: deze studio is misschien wel ons zesde kindje (en ja, dat hebben we dan wel samen - als je wil). 

Dus we willen hier de komende tijd graag wat inzichten delen over hoe het is om een ondernemende mama te zijn, weliswaar bescheiden ondernemend en volop experimenterend. 

Les 1: Ja, je kan àltijd werken.

Enkele voorbeelden:

* tussen 5.00u en 6.30u in het gezelschap van een wakkere peuter, met hulp van Bumba. 
* tussen 22.30u en 23.30u met een wakkere peuter (de andere dan), met hulp van Tik Tak
* overdag, samen aan één tafel met allebei pen en papier om "illustraties" te maken ;) 
* als je vijf minuten met een klant gaat bellen in de tuin kan er niet al te veel gebeuren (ok, die ene keer hadden ze echt een blik Zwanworsten opengedaan en al half opgegeten, serieus!) 
* bij het zoveelste bezoekje aan de bib: de kinderen kiezen boekjes, de mama doet stiekem nog wat inspiratie op
* 's avonds in de keuken terwijl manlief de bokes smeert voor in de brooddozen, kwestie van toch "samen" te zijn. 

Al blijft de winner: een rustig werkdagje zonder kids. ;) 

Maar vooral: wij vinden dat eigenlijk echt niet erg om soms tussendoor nog deadlines te halen. 
Want als werken leuk is, dan voelt dat niet als iets dat moet, maar iets dat mag.

Dus misschien is dat les 1: hou het leuk!

En, voordat jullie je zorgen maken, er zijn nog massa's momenten waarop wij gewoon 100% mama zijn, of misschien zelfs 200%. Want hoe zalig is dat! 

Wees gegroet, 

Liesbeth & Liesbeth 

Studio Maria goed voor 5 kinderen .jpg

En... start!

Voilà. 

We zijn er. Eindelijk. 
Studio Maria heeft vanaf vandaag ook een blog. 't Is dat het moet volgens al die marketinggoeroes voor de optimalisatie van de SEO van je website*. Maar vooral omdat het eigenlijk al lang borrelt en kriebelt om hiermee te starten. Leuk! 

Wat mag je verwachten? 
Wel laat ons zeggen, niet te veel. Want hoe minder je verwacht, hoe leuker en groter de verrassing vaak is, toch?  Voor zij die dat niet goed aankunnen, die onzekerheid, toch een tipje van de sluier. We willen de komende weken en maanden vertellen over wat we zoal doen met onze Studio, welke dromen we nog hebben en hoe het is om een ondernemende mama te zijn. Maar even goed willen we mooie illustraties tonen, tips delen over leuke activiteiten, mooie boeken aanraden en fijne hebbedingen of leuke adresjes promoten. 

Verwacht dus een blik achter de schermen van onze fijne studio.
En laat ons elkaar geen Liesbeth noemen, het zal ook al eens gaan over de leuke en minder leuke kanten van het moederschap. Of over hoogsensitiviteit of zo. Geen nood, wij zijn mee met de trends. ;) 

't is gebeurd. We zijn vertrokken. 

Wees gegroet,

Liesbeth & Liesbeth  

* Klinkt dit Chinees? Geen probleem. Tenzij je zelf een website van je bedrijf beheert, dan verwijzen we je vriendelijk door naar onze contactpagina. We helpen je graag! 
 

liesbeth&liesbeth