Ondernemende mama les 8: Lang leve het WK!

En jawel, 't is begonnen. 
Het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. De eerste goals zijn gemaakt, de eerste wedstrijden gespeeld. En eerlijk, we hebben er geen idee van wie er goed bezig is en wie niet. Maandag zullen we kijken en maken we er ook een sport van om - weliswaar zeer bescheiden - in de driekleur rond te lopen. (lees: zwarte kleren, een rood bloempje in ons haar en een gele armband). Want volgens een aantal huisgenoten hier gaan de Rode Duivels het WK winnen. Dan geloven wij dat graag. 

Maar dat WK is vooral goed nieuws voor de planning. Dat betekent een aantal avonden rustig schrijven, illustreren en deadlines wegwerken omdat manlief toch liever tegen de TV praat. En dat is zeer goed. Gewoon denken dat al die vreugdekreten en "da's zeker da!" en "Komaan, komaan!" voor jou bedoeld zijn en 't gaat een pak sneller vooruit. :)

Weet je wat nog tof is tijdens het WK? 
Een onvervalste vrouwenavond organiseren. Sorry hé, voor onze stereotiepe benadering van voetbal. Maar een maand lang elke avond voetbal kijken dat vinden wij gewoon echt niet meer plezant. :)  

Dus we delen graag onze inspiratie: 

* SWAPPING: Kei leuk, goedkoop en duurzaam! Spreek af met een groep vriendinnen. Iedereen duikt in kleerkasten en schoendozen en brengt alles mee dat niet meer past (bij het lijf of bij de dromen). En dan, showtime! En ruilen of uitdelen maar. 

* LILLI VANILLI: Nodig Lynn van Lilli Vanilli uit bij je thuis en organiseer een gezellige juwelenavond. Geen stijf gedoe, geen lange presentatie. Gewoon passen en proberen en elkaar helpen met het ideale juweel te kiezen. Als gastvrouw krijg je een leuke korting! 

* MAMZEL: Ken je Mamzel al? Ook hier trommel je gewoon een groep vriendinnen op en laat je je verrassen door leuke cadeautjes en hebbedingen. Vaak van kleine, lokale bedrijfjes en met een (duurzaam) verhaal. Zo hebben wij het graag. 

Jammer hé, dat het WK maar een maand duurt. 
Maar ach, tijdens de Tour de France kan er ook nog veel hé. :)

Genieten maar! 

Wees gegroet,

Liesbeth & Liesbeth  

 

voetbal.jpg