Ondernemende mama les 32: Wat eten we vanavond?

Ok.

Sorry. We waren op zoek naar hét ideale onderwerp voor onze volgende blogpost. En ja, we hebben rondgesnuffeld bij andere marketingblogs, we hebben een degelijke check gedaan op Google Trends, we hebben de traffic naar onze site op basis van keywords bestudeerd. En toch, soms moet je gewoon schrijven waar je zin in hebt. Want ook dat is de vrijheid om een ondernemende mama te zijn: soms al eens echt je goesting durven te doen zonder dat iemand er achteraf commentaar op heeft (iemand zoals een baas bijvoorbeeld :))

Dus hier gaan we: wat eten we vanavond? :)

Want het mag al eens een uitdaging zijn om voor een gezin met jonge kinderen elke dag eten op tafel te toveren dat behoorlijk gezond is, waar ze met smaak en liefst genoeg van eten, dat vrij gevarieerd is en waar je geen uren voor in de keuken hoeft te staan of complexe boodschappenlijstjes voor moet doorworstelen.

We hebben hier intussen wel wat ervaring op de teller staan, dus we delen graag een aantal basic recepten die je vlotjes op voorhand kan inkopen. Kortom, een minimum aan effort met een maximaal resultaat. :)

  • Spinazie! Toppertje dat hier altijd in de diepvries zit en wordt gecombineerd met roerei (yes, donderdag is veggiedag), fishsticks of worst (uiteraard!).

  • Kip met rijst en currysaus. Beter met een halve perzik. Nog beter als je van de rijst eerst een vulkaan maakt en de currysaus gebruikt als lava.

  • Spaghetti voor twee dagen na elkaar. Wij maken hier saus met belachelijk veel groenten. En dan zetten we in een deel van die saus de mixer. Zo krijg je toversaus! “Onze saus is zonder groentjes hé, mama!”

  • Pasta met broccoli, gerookte zalm en Boursin Cuisine. Voor echte tijdswinst en met een eigenlijk vrij optimaal resultaat: de broccoliroosjes gewoon nog drie minuutjes mee laten koken in dezelfde pot van de pasta. Echt, dat lukt! Voor de fijnproevers: nog wat tomaatjes toevoegen.

  • Couscous met stukjes kip en dan ofwel wortel gekookt in water met wat limoen en voor de mama en papa Griekse yoghurt met munt en limoen of rauwe paprika en komkommer voor de kids.

  • Zalm bakken in de grillpan met tomaatjes en rijst of gebakken patatjes. Lekker met een pittig mosterd-kruidensausje voor de liefhebbers.

En dan 'is ‘t al vlotjes weekend: dus tijd om wat langer te koken en weer naar de winkel te gaan. ;)

Alle ‘Hello Fresh’-varianten of Collect&Go’s ten spijt, voor ons werkt deze formule nog steeds het best.
Al moeten we in alle eerlijkheid zeggen dat al te veel herhaling van basics ons al eens naar sushi of Thai doet snakken. Lang leve vrijdagavond! ;)

Smakelijk!

En ja, de volgende post gaat terug over je business, beloofd!

Wees gegroet,

Liesbeth & Liesbeth

Wat eten we vanavond? Volgens de kids!

Wat eten we vanavond? Volgens de kids!