Ondernemende mama les 7: doe elke dag iets liefs!

Onze laatste post is alweer bijna een week geleden. 
't Is druk hier. En dat is leuk, dat is heel leuk. Maar 't is ook een beetje stressie. 

En als je echt stress hebt, dan kan dat wel eens gevolgen hebben voor je humeur, je geduld, je gezondheid, de lengte van 'je lontje',... 

Toch proberen we ons heel erg aan ons eigen motto te houden; de wereld mooier maken begint bij jezelf, dus doe elke dag iets liefs. Dat kan voor jezelf of voor iemand anders. En dat is echt helemaal niet moeilijk: 

* als er over iemand anders een complimentje door je hoofd schiet, spreek dat dan ook uit. Echt iedereen wordt blij van een gemeend compliment! 
* plan elke dag minstens 10 minuten echte me-time. Al is het onder de douche, op de fiets, al schrijvend, tekenend of mediterend, gewoon even de focus op jezelf. 
* Pieker ook eens de goede kant op. Het is makkelijk om je gedachten met je op de loop te laten gaan en allerlei doemscenario's te bedenken. Uitdagender en veel leuker is fantaseren hoe het net wél heel goed zou kunnen gaan. 
* Geef je kinderen ieder persoonlijk elke dag wat onvervalste quality time. Zonder gsm, tv,... in de buurt. Dat zal jou ook echt deugd doen! 
* Doe regelmatig iets voor iemand anders. Ze kunnen altijd helpende handen gebruiken op school, in de sportclub of bij de scouts. 
* Zeg heel nadrukkelijk en bewust goedemorgen en merci tegen al die mensen die haast ongemerkt heel wat voor je doen: de bakker, de vuilnisophaler, de buschauffeur, de postbode, de auto die voor jou vertraagt aan 't zebrapad. 

Je zal zien, het leven is mooier als je lief bent. 
Beloofd! 

Wees gegroet! 

 

de zon!