Ondernemende mama les 2: Laat je nooit ontmoedigen!

Lap! 
Hebben we eindelijk een blog en dan vindt de FOD Economie het nodig om exact op dat moment nieuwe regels uit te vaardigen voor social influencers. Voor alle duidelijkheid: Studio Maria is vooralsnog géén social influencer. Verre van. :) Maar 't zou in de toekomst best kunnen dat we op onze eigen blog wel wat willen schrijven over onze eigen producten van onze eigen webshop. En dan zouden we vanaf nu elke post moeten starten met #reclame. Maar een heel klein beetje overdreven, denken wij dan. 

En dat bedachten ze intussen bij de FOD Economie ook, want tegen gisterenavond klonk het al dat de publicatie van de regels "voorbarig" was en dat ze eerst in gesprek zullen gaan met social influencers. Vrij hilarisch, denken wij dan.  
En ook, zolang het nog kan: hier kan je onze shop vinden. :) 

Maar dit is wel een goed voorbeeld van les 2: laat je nooit ontmoedigen

Jij hebt een plan, jij hebt een idee waar je in gelooft, jij ziet het helemaal zitten. 
En dan... 

  • ... begint er een lange zoektocht naar de juiste naam, het passende logo, het beste platform voor je website, de registratie van je merk,... (kunnen we je trouwens allemaal mee helpen! ;)) 
  • ... moet je de keuze maken voor een soort vennootschap en ben je plots de oprichtingsakte aan het nalezen van een BVBA ;).  
  • ... zijn er kapers op de kust die net op 't zelfde moment met hetzelfde product blijken bezig te zijn. Terug naar start! 
  • ... krijg je heel wat goedbedoelde raad van vrienden en familie die je weer helemaal aan 't twijfelen zal brengen. 
  • ... is het weer die dag van 't kwartaal dat er zo'n mail binnenkomt over de BTW-aangifte - écht dat is niet onze sterkste kant, ondanks een geweldige boekhouder - 't ligt echt aan ons.
  • ... denk je dat je nu écht mee bent met al de laatste do's en don'ts op Facebook en wijzigen ze hun algoritme. Again. 

Maar hé, jij kan dat. 
Wij konden het ook en kunnen het nog elke dag. 
Sterker nog, we halen er zoveel voldoening uit (toegegeven soms met een weekje vertraging) en we zijn kweenie hoe dankbaar en blij met onze Studio.

Wees gegroet,

Liesbeth & Liesbeth  

PS: Deze les is vrij overal toepasbaar, ook als je geen ondernemende ambities hebt. Je mag bijvoorbeeld al uitkijken naar onze blogpost over een kiemende avocadopit. Misschien. Ooit. Wie weet. Iemand tips? 

 

Schermafbeelding 2018-05-16 om 11.30.58.png