Ondernemende mama les 21: Keep calm!

De herfstvakantie staat voor de deur. En net als elke schoolvakantie is dat voor een ondernemende mama al eens een uitdaging. Want als je kleine kindjes hebt dan is zo’n vakantie toch altijd weer een kans om een beetje gas terug te nemen en nog eens dubbel en dik te genieten van de tijd met die lieverds die toch zo snel groot worden (deze week de eerste keer de tafel van twee ingeoefend hier, met van die kaartjes en al, dus ja die dochter is echt wel al groot).

Maar het deeltje ondernemen van die ondernemende mama blijft dan toch altijd een beetje op haar honger zitten. Want hé leuk hoor zo’n vakantie, maar er zijn ook wel klanten die wachten, offertes die gemaakt moeten worden en die planning van wat we allemaal absoluut gingen doen in oktober is eerlijk gezegd ook nog lang niet klaar.

Wel, we zullen hier eens iets zweverigs posten. We hebben in de afgelopen jaren geleerd dat alles beter gaat als je het met aandacht doet. Een beetje mindful zijn, als je het met een trendwoord wil zeggen. Maar we bedoelen het dan eigenlijk niet als trend. Maar als iets echt fundamenteel. Wij worden er namelijk alleen maar zenuwachtig van om over die to do’s na te denken terwijl je onder een dekentje met een tweejarige op je schoot een verhaaltje zit te lezen. En het gevolg is dan dat je niks goed doet: je bent geen goeie mama en geen goeie ondernemer. We proberen dus wat meer evenwicht te bewaken en te zorgen dat alleen de goeie dingen van het mama-zijn en de goeie dingen van het ondernemer-zijn door elkaar lopen.

Hoe?

Door bijvoorbeeld ervaringen met je kinderen te gebruiken voor het bedenken van projecten en producten in je webshop. Maar ook door dingen die je voor en samen met klanten mocht maken uit te testen en te gebruiken met je kinderen. Zo stonden wij dit jaar als enthousiaste supporters naast de wieg van MiMoKi. ‘Mindful Momenten voor Kinderen’ is een geweldig initiatief. Mimoki.be is een portaalwebsite voor alles wat te maken heeft met mindfulness op maat van kinderen. Je kan er trainers, literatuur, leuke luisteroefeningen, webinars en nog veel meer vinden. En ook de leukste printblaadjes aankopen via de webshop van MiMoKi. Zo’n blaadje bevat een mooie tekening met een leuke oefening op kindermaat om even bewuster stil te staan. Je maakt er je kids alleen maar sterker, weerbaarder en gelukkiger mee én je hebt de ideale manier gevonden om deze herfstvakantie wat rust te vinden als er weer eens een gevechtje dreigt uit te breken (het-is-nu-echt-aan-mij-om-met-dat-lego-popje-te-spelen. ;) )

Zin in meer?

Dan kunnen we ook de app Calm aanraden.
Echt. Wat een ontdekking.

En dan ook: geniet van de herfst, want die is er nu echt!

Wees gegroet,

Liesbeth & Liesbeth

webshop mimoki